Kanehøj Mølle, Kanehøj Møllevej 53, 4230 Skælskør

moellearkivet.dk/Kanehøj Mølle pict
Kanehøj Mølle ligger ved Kanehøj, nordøst for Skælskør ved Sorø-Skælskør landevejen. Den oprindelige mølle var en stubmølle, som brændte i 1880. Året efter blev den nuværende mølle opført.

Foruden mølleri blev der også drevet bageri. I mange år var det "rigtige" brød fra Kanehøj Mølle Brødfabrik.Kanehøj er Skælskørs gamle rettersted, hvor bødlen svang sin økse for at skille hovedet fra kroppen på folk der havde forbrudt sig mod loven. Her overværede bl.a. H. C. Andersen i sin tid en halshugning, der gjorde ham 'ilde tilpas'.


Møllen blev overtaget af Kanehøj Møllelaug i 1982 og er funktionsdygtig. (2009)
Kanehøj Møllelaug

Sidste nyt:

Vi fik skiftet den ene vinge sidste år, og i vinter har vi skiftet spåner på 4 sider, og vi er lige blevet færdig med at male den udvendig.Inde er vi ved at lægge sidste hånd på en tiltrængt renovering af melsigten, så vi snart er i stand til at male både fint og groft mel.Vi fejrer møllens 130 årsdag og møllelaugets 30 år fødselsdag søndag d. 9. september kl. 10-16, med et åbent hus arangement, hvor I er meget velkommen til at kigge forbi hvis I har mulighed for det.

På møllelaugets vegne.
Flemming Pedersen

FAKTABOX

Opført 1881:

Hollandsk vindmølle med galleri

Firkantet undermølle i grundmur

Ottekantet overmølle i træ beklædt med spån

Hatten er løgformet, beklædt med spån

Vingerne har hækværk til sejl

Møllen krøjer med vindrose

Bygget som kornmølle og i drift til omkring 1970

 

moellearkivet.dk/Kanehøj Møllekort

find møllen

Kanehøj Mølle

moellearkivet.dk/logodown